LVZ

Součástí tělesné výchovy na naší škole je také účast žáků na lyžařském kurzu, který sleduje hned několik cílů najednou. Naučit „nelyžaře“ alespoň základům lyžování. Žákům, kteří už v tomto sportu mají nějaké zkušenosti,dát prostor pro zdokonalení se. Dát dohromady partu lidí, kteří budou ve školních lavicích trávit ještě spoustu času. Velkým přínosem takovéto akce je i to, že žáci pobývají na zdravém horském vzduchu, v krásném přírodním prostředí, což zcela jistě pozitivně působí na jejich zdraví. Výuku jízdy na sjezdových lyžích a na snowboardu zajišťují kvalifikovaní a zkušení pedagogové.

Termíny pro letošní šk.rok najdete v organizačním zabezpečení školního roku.

Lyžařský výcvikový kurz 1.ročníků 2023

V letošním školním roce 2022/23 se po dvouleté přestávce způsobené situací související s onemocněním Covid-19 ve dnech 2. - 6. ledna 2023 opět uskutečnil lyžařský výcvikový zájezd 1. ročníků. Tentokrát jsme se vydali na dvě různá místa, některé třídy zamířily Ski areálu Bublava a druhá část tříd do Ski areálu Tanvaldský Špičák v Jizerských horách. Ačkoliv počasí lyžařům v celé České republice tentokrát nepřálo a naši žáci na sjezdovkách nemrzli, měli jsme štěstí, neboť v obou areálech se podařilo udržet alespoň část sjezdovek v provozu.

Pozitivní informací je nejen to, že i všichni úplní začátečníci byli na konci pobytu bez problému zdolat alespoň ty lehčí sjezdovky, ale i to, že se nestal žádný úraz a po celou dobu pobytu panovala dobrá nálada.

Děkujeme všem naším instruktorům za skvěle odvedenou práci.